Privacyverklaring

Deze pagina is een beschrijving van de manier waarop VO de Wolden informatie verzamelt over bezoekers en de wijze waarop deze informatie gebruikt wordt.

Allereerst, VO de Wolden is een website met een nieuwspagina en is daarmee een niet-commerciele website. Wij verzamelen en verwerken zelf niet actief persoonsgegevens en wij hebben daar ook geen enkel belang bij. Echter, via bepaalde externe diensten en specifieke functionaliteiten van deze site worden er wel indirect (persoons)gegevens verzameld en verwerkt:
1. Bij het bezoeken van een willekeurige pagina op deze site wordt dit bezoek vastgelegd in een cookie en weten ook WordPress.com en Google Analytics iets meer over je;
2. VO de Wolden beschikt over een contactformulier dat je kunt gebruiken om mij een mailtje te sturen;

Bij het bezoeken van deze website
VO de Wolden maakt gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door een browser op de computer of mobiel apparaat wordt opgeslagen. Een voorbeeld hiervan is een sessie-cookie dat door VO de Wolden gebruikt wordt om na te kunnen gaan welke pagina’s iemand bezoekt. In een sessie-cookie worden geen persoonsgegevens opgeslagen. De informatie in een sessie-cookie wordt verwijderd nadat je VO de Wolden verlaat.

WordPress.com statistieken
VO de Wolden is een zgn self-hosted WordPress website. Hierbij wordt er ook gebruik gemaakt van een statistieken dashboard. Hierbij worden de datum, tijd en de opgevraagde pagina/url, informatie als de gebruikte browser, de website die een bezoeker bij VO de Wolden gebracht heeft of zoektermen die gebruikt zijn geregistreerd. Dit gebeurt anoniem en kan niet via IP-adressen herleid worden naar individuele bezoekers. De privacyverklaring van WordPress kun je hier lezen.

Google Analytics
Omdat de statistieken van WordPress.com beperkt zijn qua rapportages, wordt via VO de Wolden een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als onderdeel van de Analytics dienst. VO de Wolden gebruikt deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Voor de verwerking van de verzamelde gegevens is een amendement gegevensverwerking getekend met Google waarop de Europese Databeschermingsrichtlijn van toepassing is. Het is Google niet toegestaan de verkregen Analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.
De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Je IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Safe Harbor principles en is aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens. Met ingang van 25 mei 2018 geldt voor Google (Analytics) het volgende privacybeleid.

Indien je alle gegevensverwerking door Google Analytics wilt blokkeren, kan dat via een browserplugin ingesteld worden.

Toestemming voor het plaatsen van cookies
Voor zover nu duidelijk is in de Telecommunicatiewet en het wetsvoorstel van oktober 2014 m.b.t. de wijziging van artikel 11.7a, de zogeheten Cookiewet, vallen alle cookies die door VO de Wolden gebruikt worden onder de uitzonderingen waarvoor geen toestemming vereist is.
In- en uitschakelen van cookies (van andere partijen) en verwijdering daarvan
Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser. Ook zijn er tools als Ghostery om inzicht te krijgen in welke cookies er geplaatst worden inclusief de mogelijkheid deze blokkeren.

Het contactformulier op VO de Wolden

  • Maak je gebruik van het contactformulier op dit blog, dan ben je verplicht een werkend mailadres te vermelden en een vraag te stellen of een opmerking te plaatsen.
  • Je mailadres is nodig zodat wij kunnen reageren op je vraag of opmerking.
  • Het ‘contactformulier’ ontvangen wij als e-mail via onze hostingmail
  • Zodra jouw vraag of opmerking door ons is beantwoord, gooien we zowel jouw e-mail als ons antwoord op jouw mail weg en legen wij de prullenbak.
  • Jouw e-mailadres wordt niet door ons bewaard, nergens door ons opgeslagen, dus ook niet in het adressenbestand van onze mailbox en nooit doorgeven of verkocht aan anderen

Enkele belangrijke opmerkingen m.b.t. de beveiliging

  • VO de Wolden heeft een beveiligde (https) verbinding. Dit betekent dat de gegevensoverdracht tussen jouw apparaat en mijn blog veilig is en dat deze gegevens niet onderschept kunnen worden door externe sites of apps.
  • De (beveiligings)updates van Windows worden automatisch geïnstalleerd op alle computers die de beheerder van de site gebruikt. Ook zorgen wij er voor dat wij – gemiddeld binnen enkele uren – nieuwe versies van WordPress en de verschillende plugins installeren.

Contactgegevens
Je kunt contact met ons opnemen via:

Klachten over de wijze waarop wij omgaan met je persoonlijke gegevens?
Heb je toch klachten over de manier waarop wij met je privacy en de door jou verstrekte persoonsgegevens om gaan?
Dan kun je een klacht indienen bij de toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens: ‘Tip ons‘.