Onderneemster van de maand

Onderneemster van de maand januari: Margriet de Haan – Sappé, Voedingscoach in Zuidwolde

Een nieuw jaar met nieuwe kansen…. Na de feestdagen zitten we voorlopig nog in de tweede lockdown met alle uitdagingen voor onze ondernemers van dien. Voor een ontmoeting met een van deze ondernemers rij ik deze week naar Zuidwolde waar ik een interessant gesprek heb met Margriet Sappé die ons graag wil begeleiden naar een gezonde(re) leefstijl. Dit past natuurlijk goed bij de goede voornemens van 2021 lijkt mij!

Wat was je belangrijkste drijfveer om dit bedrijf te beginnen?

Tien jaar geleden ben ik begonnen met de HBO studie Natuurvoedingsadviseur omdat ik zag wat voeding deed met mijn kinderen. Een van onze dochters bleek een voedselallergie te hebben waardoor ik op onderzoek uit ging. Ik begon anders te koken en kreeg er weer plezier in omdat voeding meer betekenis heeft dan alleen sociaal gezellig samen eten. Ik heb als vervolg daarop de opleiding ‘orthomoleculaire voeding voor kinderen’ afgerond en besloot om voor mezelf te gaan beginnen. Dat is een wens die ik al langer had. Bovendien een start om mezelf te ontwikkelen en dat doe ik nog steeds! Zojuist heb ik de studie orthomoleculair geneeskundig therapeut afgerond.

Wat lever je voor product/dienst?

Ik geef één op één begeleiding en wil mensen laten zien dat je met gezond eten toch ook lekker kunt eten. Bovendien ga je onder andere meer energie krijgen, beter slapen en minder stress ervaren. 

Afhankelijk van de klachten en de kennis die mensen al hebben van gezonde voeding geef ik een plan op maat waarbij je leert zonder pakjes of zakjes te koken en je meer bewust wordt van wat je in je lijf stopt. Je zult zien dat je smaak ook erg verandert en je je weer beter gaat voelen. 

Naast deze begeleiding (die overigens in deze tijd ook via Zoom kan) is mijn wens kookworkshops te geven en ben ik begonnen met manuele lymfedrainage. Dat is een zachte massage die een groot effect heeft op de afvoer van afvalstoffen en verbetert de bloedsomloop. Het zorgt voor rust, ontspanning, opbouw en herstel van het lymfestelsel en geeft hiermee een boost aan het immuunsysteem. 

De uitspraak ‘voor je veertigste zorgt je lichaam voor jou en na je veertigste moet jij voor je lichaam gaan zorgen’ is zeker waar!

Welke opdracht maakt je het meest blij als ondernemer en/of als mens?

Mensen komen met veel verschillende klachten en diverse pijnen bij mij en vragen zich dan af of er iets aan te doen is zonder gelijk meer medicijnen te nemen.

Bij iemand met een prikkelbaar darmsyndroom bijvoorbeeld kijken we stapje voor stapje door voedingsmiddelen weg te laten en één voor één weer toe te voegen wat er gebeurt. Bij kinderen luister ik goed naar het intake verhaal om naast de klachten ook de patronen daaromheen te ontdekken, kinderen zijn heel puur! Een voorbeeld was een kind dat regelmatig blaasontsteking kreeg maar daarbij ook lastige emoties rond naar school gaan had. Lichamelijke en emotionele klachten hebben vaak met elkaar te maken. 

Ik ben blij wanneer ik zie dat mensen door mijn adviezen weer lekkerder in hun vel zitten en blij zijn dat alles weer goed loopt. Het gaat niet specifiek om kilo’s kwijtraken en afvallen maar vaak is dat wel een bonus!

Waar wil je volgend jaar staan met je bedrijf? Wat moet daarvoor nog gebeuren?

Na de hele situatie rond corona wil ik graag meer samenwerking zoeken met zorginstanties en huisartsen. Zichtbaar worden. Ook voor het verzorgen van kookworkshops, in kleine groepen, zie ik dan meer mogelijkheden. Op deze manieren hoop ik mijn bedrijf meer vorm te geven en in de toekomst zonder bijbaan verder te gaan! 

Voor meer info: eetmetliefdevoorjelijf.com

Tekst en foto: Harriet van Eldik – ten Hoopen