Onderneemster van de maand

Onderneemster van de maand september: Miriam IJlenhave – Stukje, ’t Wheemhuus Zuidwolde

Na een lastige corona-periode voor onze ondernemers pak ik de interview-draad deze maand weer op! Onze onderneemster Miriam verwelkomt me in ’t Wheemhuus in Zuidwolde. Het prachtige pand is een voormalig kerk- en muziekgebouw met ruim twintig reguliere- en complementaire zorg professionals op wisselende tijden onder 1 dak. 

Deze maand bestaat ‘t Wheemhuus in deze vorm vier jaar dus tijd om eens even te gaan praten!

Wat was je belangrijkste drijfveer om dit bedrijf te beginnen?

Ik ben oorspronkelijk fysiotherapeut maar begon wat te missen in dat werk. Ik vond dat de complementaire zorg wat meer aandacht kon krijgen en een plek verdient naast het reguliere aanbod. Dat idee werd mijn drijfveer om dit huis te starten en toen we later dit pand vonden viel alles op zijn plek. We zijn gaan rekenen, ontwerpen en plannen en zijn ervoor gegaan! 

Het is voor kleine zorgondernemers niet altijd fijn of mogelijk om een praktijk aan huis te hebben. In dit huis versterken we elkaar en kun je je praktijk neerzetten in een professionele omgeving. 

Mijn taak is coördinator en ik zorg voor de contracten en planning maar noem mezelf ‘manus van alles’!

Wat lever je voor product/dienst?

We hebben vijf behandelkamers en een grote zaal die we verhuren op contractbasis. Alle ondernemers die bij ons huren vallen onder de noemer welzijn of gezondheid. Daarnaast is het mogelijk om een strippenkaart te kopen zodat je een ruimte kunt reserveren wanneer het meer op afroep nodig is. 

In de zaal hebben we diverse soorten Yoga (Kundalini-, Dru-, Vinyasa- en Yin), Tai Chi en binnenkort ook Pilates klassen. We kunnen daar ook lezingen, groepslessen of andere bijeenkomsten een plek geven. 

Om de kwaliteit te waarborgen zijn al onze huurders aangesloten bij een beroepsvereniging en hebben ze een klachtenregeling. We treden als geheel naar buiten via Facebook, LinkedIn, onze website en Google Adwords het zijn op die manier onze online visitekaartjes.

Welke opdracht maakt je het meest blij als ondernemer en/of als mens?

Ik vind het mooi om te zien dat het gelukt is om van een concept naar dit resultaat te komen. Het is allemaal organisch gegroeid en we zullen ons steeds moeten blijven aanpassen. De coronatijd is wel een ultiem voorbeeld van een situatie die je niet in de hand hebt. 

We hebben korting gegeven aan onze huurders want alleen de vitale beroepen (verloskunde en orthopedagoog) konden doorwerken maar de rest stond stil.

Onze groepslessen komen deze maand weer op gang maar gelukkig zijn we geen huurder verloren. Mijn man heeft nog wel eens een behandelkamer gebruikt als rustige ‘thuiswerkplek’ tijdens de crisis! 

Waar wil je volgend jaar staan met je bedrijf? Wat moet daarvoor nog gebeuren?

We zijn heel blij dat na lange tijd de parkeerplaatsen op ons eigen terrein klaar zijn.

Dit had te maken met de nieuwbouw van de Wheemhoeve. 

Op termijn willen we meer toe naar vaste verhuur van twee of drie kamers en langere contacten met onze flexibele huurders. Vaste huurders kunnen ook ondernemers zijn die een duo vormen en samen een vast contract nemen, we gaan daarover in gesprek met mensen. 

We kijken nu weer vooruit en hopen dat veel mensen de weg naar onze huurders weer kunnen vinden en met succes geholpen worden! 

Voor meer info: https://www.wheemhuus.nl

Tekst en foto: Harriet van Eldik – ten Hoopen