Verslagen

Bijeenkomst in d’ olde karke te Echten

De eerste bijeenkomst weer na de zomerstop. Vooraf twijfels of het allemaal kon in verband met Corona. Waarin we als bestuur de keuze gemaakt hebben om het in ieder geval te bekijken. We begonnen met het trieste nieuws dat de partner van Karin Winters, ons medebestuurslid, onlangs is overleden.

Een andere belangrijke vraag is of we mee willen doen aan een app met verschillende ondernemersverenigingen. Waarin er voor ons een apart stuk wordt gemaakt waarin we onze eigen mededelingen kwijt kunnen, als ook de uitnodigingen. Je kunt dan eenvoudig aangeven of je komt en gelijk zien wie er nog meer komt. Meer nieuws hierover volgt. Het bestuur is wel enthousiast en hoopt dat uiteindelijk iedereen hieraan mee wil werken.

Vervolgens ging Jacobien Kleve, Mediator ons meenemen naar de wondere wereld van conflict en mediation. Hetgeen een hele boeiende avond opleverde. Veel inbreng vanuit de zaal. Er kwamen een aantal hele herkenbare stellingen naar voren over hoe het is om ruzie te hebben. Bijvoorbeeld dat je tegenover elkaar komt te staan, het gaat om gelijk krijgen, anderen aan je kant krijgen etc. Vervolgens nam Jakobien ons mee naar sleutels die je kunnen helpen conflicten te voorkomen. Waarbij een van de belangrijkste was het doorvragen wat het voor de ander zo belangrijk maakt, of wat maakt dat het de ander raakt. Kortom kijken naar de belangen achter dat wat er gebeurd. Iedereen was zeer te spreken over de invulling van deze avond door Jacobien, dus onze dank nogmaals.

Na afloop was er nog een gezellige nazit met lekkere drankjes en hapjes verzorgd ditmaal door Marian van der Heide. Een lokatie om nog eens naar terug te gaan.