Verslagen

Zintuigzinderende Mindful Wandeling

Gisteren konden we eindelijk weer een bedrijfsbezoek door laten gaan, weliswaar met inachtneming van de welbekende corona maatregelen (alles in de openlucht en dus 1,5 m afstand). Het draaide daarom ook om de ontmoeting en was in mindere mate een bedrijfsbezoek.

Corina Dekker (innerbalancebycorina.nl) en Hennie Klooster (kleurigkakelen.nl) hadden het (aangepaste) bedrijfsbezoek georganiseerd. We verzamelden bij Theaterkuil de Falieberg in Zuidwolde, midden in het bos dus. Het sputterde iets, maar dat zette gelukkig niet door.

Na een introductie door Corina en Hennie werden we in 2 groepen verdeeld voor de zintuigzinderende mindful wandeling. Alle 5 zintuigen kwamen aan bod:

Horen: We hebben een stukje in stilte gewandeld zodat de geluiden van het bos goed hoorbaar waren.

Voelen: Door middel van een stok van 1,5m ging de één de ander over een hobbelig paadje blind door het bos begeleiden. Met je voeten kan je zo goed de grond voelen. Inclusief de boomstronken, heuveltjes en kuilen. Een enkele zocht wat meer uitdaging door de dame met ogen dicht een stukje off road te begeleiden.

Ruiken: Van Hennie kregen we ongezien een takje van een kruid. Aan ons de taak om dat kruid in het bos te zoeken zonder te kijken wat er in je gesloten hand zat, alleen ruiken. In onze groep is het kruid (wat achteraf hondsdraf bleek te zijn) niet gevonden.

Zien: We kregen de opdracht om op zoek te gaan naar iets roods in het bos. Dat kon vanalles zijn. Uiteindelijk vonden we rode besjes. Ook hebben we van materiaal in het bos een boom gemaakt. Hoe je die boom maakt (grootte, vormen, gebruikte materialen, afwerking, kleuren, etc) zegt iets over hoe je in het leven staat. Een stam met een knik kan een bepaalde gebeurtenis in je leven weerspiegelen. Hennie vertelde ook mooi hoe kinderen vaak een boom tekenen met appels er in en een ladder of soms nog een mandje er bij. Dat zou je kunnen zien als je kwaliteiten (appels) waar je al dan niet iets mee doet en/of wel niet “bij kunt” (d.m.v. de ladder).

Proeven: Nadat we allemaal weer bij de theaterkuil waren kregen we nog een heerlijke bonbon (van Chocolaterie de Kolibri, Hoogeveen) met elk hele unieke ingrediënten.

Het was echt een fijne zintuigzinderende wandeling! Hartstikke bedankt voor de geweldige avond Corina en Hennie! En fijn om een aantal dames na maanden weer te zien en spreken.