Bedrijfsbezoeken

Verslag van twee bedrijfsbezoeken op één avond!

Deze avond waren we te gast bij:

Bettie Hummel, van footandbeautycare.nl &
Ingrid Cieraad van drenthe@ayurmas.nl

Bettie heeft een schoonheidssalon met pedicure, maar ze geeft ook persoonlijke kleurenanalyse, d.w.z. dat ze aan de hand van  je huid, haar en oogkleur kan vaststellen of warme of koele kleuren goed bij je staan, zodat je de juiste kleur voor je kleding kunt kiezen.

De salon is gesitueerd in hun woonboerderij. We komen binnen in een ruime entree met pantry, met daarnaast de salon. We worden ontvangen met koffie/thee en iets lekkers erbij. Twaalf jaar geleden is Bettie de opleiding voor schoonheidsspecialiste gaan doen en twee jaar later de pedicure opleiding. Ze heeft ervoor gekozen om te werken met natuurlijke verzorgingsproducten zodat dit ook geschikt is voor de (zeer) gevoelige huid. De make-up is 100% biologisch en gebaseerd op natuurlijke ingrediënten.
In 2018 kregen entree en salon een metamorfose en nieuwe huisstijl. Advies door Interieurstudio Elan.

Bettie heeft een bindweefselmassage voor het gezicht voor ons in petto. Helaas worden we niet door haar gemasseerd. Ze leert ons hoe we d.m.v. bepaalde technieken zelf de doorbloeding van de huid kunnen verbeteren. Als je dit regelmatig doet, wordt je huid steviger, waardoor  de huid ook minder rimpelig wordt. We krijgen allemaal een spiegel en daar gaan we. Op je huid duwen, erin knijpen, zelfs tegen de onderkin slaan…. Het zag er vaak lachwekkend uit. We doen ons uiterste best om de huid te laten stralen, hoewel er vooral hier en daar rode vlekken ontstaan. Na deze vele oefeningen gaan we naar het volgende adres en krijgen van Bettie een kadootje mee. Een pakketje met fijne verzorgingsproducten voor gezicht en voeten.   

***************************************************************************************************************************

We rijden vervolgens naar de rand van Ruinen en komen aan bij een Scandinavische woning. Ingrid leidt ons naar haar mooie praktijk en verwelkomt ons met een kop kruidenthee. Met veel enthousiasme verteld Ingrid dat ze sinds 2014 samenwerkte met een collega in het Groningse Haren en sinds januari 2019 een eigen praktijk in Ruinen heeft geopend. Er wordt nog wel regelmatig samengewerkt.
Ingrid legt uit dat de ayurveda wordt gezien als het oudste geneeskundig- en gezondheidssysteem dat zo’n vijf à zesduizend jaar geleden werd beschreven. Dit holistische systeem is afkomstig uit India en betekent kennis (veda) van het leven (ayus). De ayurvedische massage is oorspronkelijk bedoeld voor gezonde mensen en valt daarmee onder de preventieve geneeskunde. De afwezigheid van ziekte betekent niet dat je automatisch gezond bent. Lichaam en geest horen in balans te zijn. Ingrid behandeld diverse klachten. Van stress, tot spieraandoeningen. Van huid, tot reumagerelateerde klachten. Tijdens de massages wordt gebruik gemaakt van warme olie die verschillende therapeutische geneeskrachtige kruiden bevatten. Hierdoor worden lichaam en geest tot rust en diepe ontspanning gebracht. In haar praktijk rook het ook heel lekker naar kruidenolie.

Ook goede voeding is erg belangrijk. Ingrid laat ons lekkere zelfgemaakte hapjes proeven en we nuttigen een drankje. Ze maakte ons ook enthousiast voor een heerlijke gezonde kitcharie. (Kitcharie is een bekend gerecht in India met als basis mungdal).We kregen het recept en alle ingrediënten mee om dit gerecht thuis te kunnen maken. Het smaakte heerlijk!

Bedankt lieve dames voor deze interessante en gezellige avond met jullie gastvrije ontvangst!