Onderneemster van de maand

Onderneemster van de maand februari: Angelique Veijer, Veijer Finance & Coaching

Het is al weer bijna februari als ik richting Zuidwolde rij, op weg naar het kantoor van Angelique. Ze is al bijna tien jaar geleden gestart met het adviseren en ondersteunen van mensen en bedrijven op financieel gebied. Hoog tijd om haar eens aan het woord te laten!

Wat was je belangrijkste drijfveer om dit bedrijf te beginnen?

De start van mijn bedrijf kwam voort uit de crisis die begon in 2008. Het vaste dienstverband dat ik bij mijn toenmalige werkgever had werd ontbonden en in 2010 werd ik daar als zzp-er ingehuurd. Dat betekende dat ik dus ook nieuwe klanten op administratief gebied erbij moest zoeken! Vijf jaar geleden ben ik geschoold als beschermingsbewindvoerder, ik ben de nadruk gaan leggen op schuldenbewind. Hier heb ik meerdere opleidingen voor gevolgd. Gaande weg kwam ik erachter dat ook veel ondernemers in zwaar zitten/zaten daarom ben ik mijn focus gaan verleggen naar de ondernemer. Mensen helpen op meerder fronten is wat ik zo leuk vind aan dit werk.

Wat lever je voor product/dienst?

Mensen komen bij me via de BBZ of uit zichzelf. Op dit moment lever ik een aantal soorten financiële hulp.

Ten eerste de schuldhulp aan ondernemers, daarnaast verzorg ik administratief werk voor ondernemers en particulieren die dit willen uitbesteden. Verder coach ik mensen om de financiële rust terug te brengen door ze de kneepjes van het bijhouden van een goede administratie bij te brengen.

Voorbeeld zijn de mensen die momenteel als zzp-er in de zorg starten en een goede administratie moeten voeren. In opkomst is ook het begeleiden van mensen die budgethouder van een PGB in de zorg zijn, ze moeten alles financieel goed op orde hebben bij controle.

Welke opdracht maakt je het meest blij als ondernemer en/of als mens?

Door omstandigheden als scheiding, belastingen, toeslagen, uitkeringen etc. kun je als ondernemer zowel privé als zakelijk behoorlijk in de problemen komen. Mensen komen er niet meer uit. Als ik dan uiteindelijk zie dat na anderhalf jaar het bedrijf nog bestaat, de schuld weg is en het weer goed gaat ben ik blij! Het past ook bij mijn karakter om te helpen en te ondersteunen.

Er is een goede vertrouwensband nodig bij dit werk, vaak komt niet alles op tafel in het eerste gesprek en moet ik tussen de regels door lezen. Mijn analytische kijk op de zaak helpt me dan te achterhalen wat er precies aan de hand is.

Waar wil je volgend jaar staan met je bedrijf? Wat moet daarvoor nog gebeuren?

Sinds kort werk ik niet meer als bewindvoerder, ik ben voor 100% zelfstandig ondernemer en dat is het leukste wat er is!

Mijn klantenkring groeit en mijn doel voor het komende jaar is de omzet verdubbelen en me volledig op mijn klanten richten. Wie weet kan ik wel een stagiaire aannemen en begeleiden want… begeleiden zit in mijn bloed!

Voor meer info: www.veijerfinance.nl

Tekst en foto: Harriet van Eldik – ten Hoopen