Verslagen

Het bestuur wenst je fijne feestdagen en een ondernemend 2020!

December is de tijd om prive maar ook zakelijk eens terug te kijken en vooruit te blikken.

Ons bestuur deed hetzelfde! Kijk waar ze mee bezig zijn geweest en wat er voor 2020 aan zit te komen en leer ze op deze manier weer wat beter kennen!

We wensen jullie hele fijne feestdagen en een ondernemend 2020!

Jannine Sybenga, J9 design

Ik ben er trots op om zoveel verschillende soorten klanten en branches te mogen helpen met hun websites, logo en drukwerk. Daarnaast is het een hele eer om onderdeel te mogen zijn van de eerste indruk van deze bedrijven. Het blijft een fascinerende uitdaging om wensen, eisen en ideeën van de klant samen te voegen met mijn creativiteit, kennis en ervaringen binnen de grafische/webdesign branche.

Begin 2020 staat onze verhuizing binnen Zuidwolde op de planning. Daarbij wordt een nieuw kantoor aan huis voor mij gerealiseerd. Ik verheug me erop om dit kantoor smaakvol in te richten passend bij mijn huisstijl en vanuit kantoor veel inspiratie op te doen voor de vele nieuwe of bestaande opdrachten.

In 2019 heb ik uitingen mogen ontwerpen voor diverse grote en bekende bedrijven. Ik hoop dit in 2020 verder te kunnen uitbreiden en zo in bekendheid te groeien.

j9design.nl

Marian van der Heide, Interieurstudio Elan

Qua onderneming sta ik op het punt dat ik het afgelopen jaar diverse cliënten voor een tweede keer mocht adviseren met hun interieur. Door een verbouwing, verhuizing of een ander woonvertrek. Dit geeft een bijzonder goed gevoel. Ik heb trouwe klanten!

Ook was dit het jaar met veel opdrachten voor het checken van een bouwtekening. Ik maak dan voor de nog te bouwen woning een plattegrond van de inrichting. Ik bekijk of alle woonwensen te realiseren zijn. Bijvoorbeeld of een eilandkeuken past en hoe groot de eetkamertafel kan worden. Past een hoekbank en waar kan de TV, zodat kabels goed weggewerkt kunnen worden. Door alvast in te richten, kun je precies zien of alle wanden, ramen en deuren logisch gesitueerd zijn en weet je alle maten en vormen voor nieuwe meubelen al. Ook kun je alvast een lichtplan maken. Dit levert echt een ideaal huis op! Mijn voornemens en doelen voor 2020 vallen samen met de mogelijke verkoop van ons huis. De kids zijn het huis uit. Een nieuwe fase. Graag maken we voldoende tijd voor ouders, kinderen, familie en vrienden. Een goede balans tussen werk en privé in 2020.

interieurstudio-elan.nl

Yvonne Schalk, Tandartspraktijk Quadratand

Even een moment om eens na te denken over waar we staan als onderneming.

Wat hebben we bereikt het afgelopen jaar? Ik ben trots op waar we staan op dit moment. Het is een voorrecht te mogen werken met een ontzettend betrokken en enthousiast team. Allemaal stuk voor stuk bereid het proces van continu verbeteren mee te lopen. Stilstand is tenslotte achteruitgang. Het is een hele uitdaging ieder jaar weer iedereen in de trein te houden.

Waar willen we naar toe in 2020. Persoonlijk wil ik een klein stapje terug doen en meer verantwoordelijkheden overdragen aan het team. Verder is consolideren iedere keer een nieuwe uitdaging op zich. 

Het blijft bijzonder om te zien hoe we continu weer veel nieuwe klanten erbij krijgen doordat mensen via, via naar ons worden gestuurd. dat maakt mij, samen met het team, een zeer trotse en tevreden ondernemer.

We gaan weer voor een uitdagend, inspirerend en vooral liefdevol 2020!

quadratand.nl

Karin Winters, LearningRocks

Het afgelopen jaar hebben we met LearningROCKS een paar mooie online academies gebouwd. We bieden online maatwerk trainingen over bijvoorbeeld AVG aan (onderwijs en zorg).

We maken in opdracht online leeromgevingen voor kleine en middelgrote organisaties.
Wanneer zij hun personeel willen scholen, kan dat in een eigen omgeving, flexibel en op maat.

Omdat ik ook het gevoel had een volgende stap te zetten qua werkplek, heb ik in juni een kantoorruimte betrokken op De Parmentier in Hoogeveen. We zitten daar inmiddels met zo’n 10 ondernemers in een kantoorpand. 

Voor 2020 is mijn doel om meer te focussen op minder. 

Een van de dingen die ik onderzoek is of ik kleine of startend ondernemers kan gaan helpen met hun website, online communicatie en marketing. Ik hoop daarmee meer in  Drenthe te kunnen werken, in plaats van door het hel land te zwerven.

Wie daagt me uit?

learningrocks.nl en karinwinters.nl

Harriet ten Hoopen, Fotografie

Het afgelopen jaar stond voor mij in het teken van uitpakken en opnieuw beginnen. Na vier jaar leven in Kuala Lumpur, Maleisië was het behoorlijk omschakelen naar Ruinerwold. Ik wist van een eerdere periode in het buitenland dat het avontuur tegemoet gaan makkelijker is dan daarna weer terugkomen in een bestaande situatie. 

Ik ben weer aan het netwerken geslagen en begonnen mijn fotografie business weer op te starten. Ik werk vanuit mijn studio thuis of op locatie. Dit is vooral in de ‘go with the flow’ manier met bestaande klanten gelukt afgelopen jaar. 

Komend jaar ga ik meer gas geven zodat ik alles weer goed op de rit heb. Ik focus me op portretten, business fotografie (waarbij ik bijvoorbeeld kan zorgen voor een leuke beeldbank voor je social media), evenementen, maar ook uitvaarten en geboortes wil ik graag weer oppakken. 

Mijn doel is jouw unieke kracht in beeld te brengen!

Heb je interesse in zelf beter leren fotograferen? Dan start ik in januari weer een leuke cursus voor beginners of enigszins gevorderden die eindelijk hun camera wel eens goed willen leren kennen!

htenhoopen.nl