Onderneemster van de maand

Onderneemster van de maand oktober. Marga Nimeijer, Praktijk Merima.

In het weidse Koekangerveld arriveer ik bij de boerderij waar Marga haar kinesiologie praktijk Merima voert. Ik wordt begroet door een prachtige hoeveelheid dahlias en loop binnen tussen een uitgebreide verzameling blikjes uit grootmoeders tijd door naar de praktijk. Onder het genot van een kopje thee beginnen we aan ons interview.

Wat was je belangrijkste drijfveer om dit bedrijf te beginnen?

Begin 2001 ben ik gestart met cursus geven in kinesiologie en ‘touch tot health’ nadat ik was vastgelopen in de reguliere gezondheidszorg. Als verpleegkundige was het niet mogelijk om voldoende aandacht te geven aan de patient. Ik wilde de mens meer centraal stellen. Eenmaal bezig met cursus geven kwam ik er achter dat ik ook praktijkervaring nodig had om goed les te kunnen geven. In het najaar ben ik toen, alhoewel dat niet de bedoeling was, toch ook met een praktijk gestart. Het was een super spannende tijd maar binnen drie maanden liep het al goed. Het brengt me zoveel moois en bijzonders en geeft mij de drive om door te gaan.

Wat lever je voor product/dienst?

Op dit moment zijn er drie takken binnen mijn praktijk die elkaar (veel) overlappen en die ik kan integreren indien nodig. Als eerste behandel ik met behulp van de kinesiologie. Hierbij maak ik gebruik van spiertesten om in het energiesysteem te zoeken naar blokkades bij de persoon. Met behulp van neuro-ontwikkelingstherapie kijk ik naar reflexpatronen die in de eerste periode van het leven al ontstaan zijn en geremd moeten zijn na het eerste levensjaar. Deze behandeling geef ik voor het grootste deel aan kinderen. Als derde tak is daar de voeding. Binnen de Chinese voedingsleer vind je vijf elementen die alle smaken vertegenwoordigen. Als je al deze smaken integreert in je voeding ondersteun je de organen. Belangrijk daarbij is dat het voedsel een bereiding heeft ondergaan. Rauwkost, koude kwark etc. belast het lichaam te veel.

Daarnaast geef ik nog steeds cursussen ‘touch for health’ en workshops ‘body & mind’. In de touch cursus leer je zelf hoe je kan testen en in de body en mind check krijg je technieken aangeleerd die je kunt toepassen bij klachten of preventief

Welke opdracht maakt je het meest blij als ondernemer en/of als mens?

Vorige week kreeg ik een mooie tekening van een kind met de tekst ‘dank je wel Marga voor de goede hulp!’

Ik word er blij van als ik samen met de cliënt duidelijk kan krijgen waar en waarom de energie blokkeert en wat er nodig is om de energie te laten stromen. Als de energie stroomt wordt het zelfherstellend vermogen geactiveerd.

Waar wil je volgend jaar staan met je bedrijf? Wat moet daarvoor nog gebeuren?

Komende tijd wil ik de cursussen weer meer onder de aandacht brengen. “Touch for health’ is de basis van de toegepaste kinesiologie. Wil je meer weten over het weer in balans brengen met behulp van spiertesten en zodoende jezelf en anderen te helpen, kijk dan even op de site naar de cursuskalender! Daarnaast blijf ik zelf natuurlijk ook altijd bezig met me door te ontwikkelen.

Met een vriendin ben ik aan de slag gegaan met leuke recepten die passen bij de voedingsleer die ik in de praktijk toe pas. We hebben inmiddels een aparte website daarvoor en ik zou zeggen neem een kijkje en kies wat je leuk lijkt om te maken!www.anderekoekrecepten.nl

Voor meer info: www.merima.nl

Tekst en foto: Harriet van Eldik – ten Hoopen