Verslagen

11 september Van iets groots iets kleins maken NLP

De eerste bijeenkomst na de zomervakantie stond in het teken van NLP (Neuro Linguistisch Programmeren). We werden gastvrij onthaald . Tijd om ook Marianne een compliment te geven, zij zoekt voor elke bijeenkomst een passende plaats en telkens in een andere kern van De Wolden. Zo streken we deze keer neer bij Pitch en Putt in Koekange https://www.pitchenputtkoekange.nl/


Voordat het zover was, mochten drie nieuwe leden zich voorstellen en werd een update gegeven van ons jaarlijks (geplande) dagje uit. Dit keer op 19 september naar Leeuwarden.

Daarna nam Inge Kats ons mee naar de theorie en werking van NLP
Het klinkt ingewikkeld maar tijdens de interactieve workshop die Inge verzorgde bleek dat met een paar kleine oefeningen soms de dingen eenvoudig te veranderen zijn.

Na een eerste inleiding over wat NLP is en waar het voor gebruikt kan worden, gingen de aanwezigen zelf aan de slag.
Door middel van een werkblad met daarop vragen werd in tweetallen gewerkt aan het sterker maken van een leuke herinnering. Daarna werden dezelfde vragen gebruikt om een minder goede herinnering kleiner te maken.
Inge gebruikte zelf het voorbeeld van een klein kind dat een monster in de slaapkamer heeft en daardoor niet kan slapen. Wat kun je dan samen doen om van dat monster gewoon een klein beestje te maken?

Wanneer je NLP naar jezelf als ondernemer vertaalt kun je het gebruiken om om te gaan met evaluaties of een afwijzing die altijd (in je hoofd) zwaarder blijft hangen dan een compliment. Hoe kun je de afwijzing kleiner en gevoelsmatig minder heftig maken.
Uit de evaluatieformulieren bleek dat een aantal van ons wel meer wil weten over NLP en meer oefeningen zou willen doen. Wordt dus zeker vervolgd.