Verslagen

Verslag bedrijfsbezoek Mitra

Woensdagavond 12 juni op een mooie avond werden we zeer gastvrij ontvangen bij de Mitra in Zuidwolde door Petra Huberts en Hans Visser.

Petra nam ons mee in hoe ze in Zuidwolde terecht gekomen waren. In Dordrecht werd het allemaal steeds onplezieriger in de winkel met agressiviteit en overvallen etc. Dus het idee was daar om in een rustiger gedeelte van Nederland iets op te gaan bouwen. Die kans kregen ze in Zuidwolde. Een kijkje nemend aldaar waren ze onder de indruk van de gastvrijheid en vriendelijkheid van de mensen daar. Mensen hebben gewoon tijd voor een praatje. Eerst kwam er tijdelijke huisvesting in het pand waar Stuifzand Allerhande gevestigd was aan de hoofdstraat. Daar was het wat behelpen met de ruimte. Er was geen slijter in Zuidwolde en Hans en Petra moesten alles van nul af aan opbouwen. Dat betekende hard werken. 7 dagen in de week. Hans is duidelijk een gepassioneerd slijter en weet waar hij het over heeft. Zijn Whiskey assortiment deed ook in de tijdelijke huisvesting veel mensen naar Zuidwolde komen ook vanuit heel Nederland. Na lang wachten was er toch een mooie nieuwe plek aan de hoofdstraat naast de Jumbo. Daar konden ze iets opbouwen wat naar hun zin was. Ook al had dat wat wel wat voeten in de aarde omdat Mitra daar in eerste instantie anders over dacht. maar uiteindelijk is de winkel in Zuidwolde een voorbeeldfunctie voor nieuwe aankomende Mitra Slijterijen. Dat is wel een mooi compliment.

We kregen heerlijke Spaanse wijnen te proeven. Beginnende met een mooie witte wijn, vervolgens een rosé en tenslotte een rode wijn. Ze smaakten goed. Het werd een gezellige informele avond waarbij diverse geanimeerde gesprekken plaatsvonden tussen de diverse dames. Hans gaf ook veel uitleg m.b.t. zijn Whiskey assortiment. Ook dat kon worden geproefd waar ook door een aantal dames gebruik van gemaakt werd. We eindigden de avond met een heerlijke kersenlikeur in een chocolade bekertje. Een delicatesse.

Het was een zeer interessante en gezellige avond. Iedereen was erg onder de indruk van het assortiment en de kennis en kunde van Hans. En de gastvrijheid van Petra. Dus Petra en Hans ontzettend bedankt voor dit kijkje in jullie prachtige bedrijf.