Bedrijfsbezoeken

Bedrijfsbezoek Lifeline leiderschapstrainingen van Marije Schaafsma

Op 10 april, een mooie woensdagavond, worden we gastvrij ontvangen door Marije Schaafsma. Zij heeft haar bedrijf lifeline leiderschapstrainingen gevestigd aan de Ommerweg in Zuidwolde. Enthousiast neemt zij ons deze avond mee over de ins en outs van haar bedrijf. De naam van haar bedrijf, Lifeline, duidt op het levende lijntje tussen paard en mens, waaruit bijzondere inzichten kunnen voorkomen. Maar ook op het lijntje tussen Marije en diegene die bij haar komen voor coaching. Ze werkt namelijk vanuit een oprechte betrokkenheid bij haar klanten. Van daaruit wil ze aan het licht brengen wat er aan kwaliteiten in de ander aanwezig is.

We krijgen een demonstratie van Marije met haar paard Ginger. Ze laat zien hoe het paard reageert op haar en haar aanwezigheid in de bak. Je ziet dat het paard reageert op haar manier van lopen. Haar houding en de manier waarop ze zich beweegt. Marije vertelde ons dat je een paard in twee delen kunt delen. Waarbij het zo is dat als je een paard van de achterkant benaderd je meer drijvend bent en van de voorkant meer leidend cq sturend.

Dan krijgen er twee dames de gelegenheid ook de bak in te stappen om te kijken hoe Ginger reageert op hun aanwezigheid. Het is mooi om te zien hoe verschillend beide dames zijn in de bak en hoe Ginger daarop reageert. De ene is wat meer leidend cq sturend en bij de andere zie je het paard bij wijze van spreken denken “zeg maar wat ik moet doen”.

Omdat het toch een beetje koud en donker wordt gaan we naar binnen waar Marije ons nog wat meer verteld over de achtergrond van haar bedrijf. Duidelijk is dat het haar passie is om zo aan het werk te zijn. Ze heeft voor ons nog wat klaarliggen om in drie groepjes te bespreken. We kijken naar wat onze sterke kanten zijn en wat we nog wel wat meer kunnen ontwikkelen. Dit bespreken we met elkaar. Hetgeen levendige en bijzondere gesprekken oplevert.

Het was een inspirerend en mooi bedrijfsbezoek. We hebben een goed en duidelijk beeld gekregen van wat Marije doet en waar ze voor staat. Iedereen was erg enthousiast. Marije hartelijk dank voor dit boeiende bezoek aan jouw bedrijf. En veel succes met het verder ontwikkelen van alles.