Verslagen

Verslag Bijeenkomst 13 maart

Op 13 maart vond bij museumboerderij de Karstenhoeve in Ruinerwold de algemene jaarvergadering van VO de Wolden plaats.

Allereerst (ook op deze plaats) felicitaties voor ons bestuurslid Jannine Sybenga (en haar gezin) met de geboorte van Ayenthe.

Uitsnede geboortekaartje Ayenthe

De ALV
We verwelkomden ons nieuwe bestuurslid Harriet van Eldik-ten Hoopen die na omzwervingen over de wereld weer terug is in Ruinerwold. Harriet gaat vooral de interviews met de onderneemster van de maand op zich nemen

Haar voorstelronde op de ‘zeepkist” liet ze vergezeld gaan van een idee voor een fotoboek, waar erg enthousiast op gereageerd werd…dat gaat vast een vervolg krijgen.
Het jaarverslag  beschreef alle activiteiten van het afgelopen jaar, waarna door het bestuur gevraagd werd om input voor suggesties voor nog zinvollere bijeenkomsten. De bedrijfsbezoeken bij leden worden gehandhaafd want bij elkaar (af)kijken staat hoog in het vaandel.
Financieel is de vereniging gezond en werd de boekhouding ook goedgekeurd.
Of er nog een dagje uit komt, hangt af of er leden zijn die de organisatie op zich willen nemen, anders organiseren we in juni een extra bijeenkomst.

Zintuigprikkelende samenwerking
De zeepkist werd gebruikt om een samenwerking tussen Corina Dekker (Innerbalance) en Hennie Klooster (Kleurig Kakelen) Aan te kondigen.
Op 6 of 7 april wordt er door hen een wandeltocht en aansluitend een proeverij georganiseerd.

Workshop: Design Your Destiny
Na de de algemene ledenvergadering werd het woord gegeven aan Joyce Moons.
Joyce woont sinds kort in Zuidwolde en is daar gestart met een coaching praktijk. Haar werk is vooral gericht op werkplezier en de rol die ons brein daarbij speelt.
Zij nam ons mee in de manier waarop ons brein werkt als het gaat om bijvoorbeeld, ambitie, voornemens en korte en lange termijn doelen.
na het doorlopen van een aantal stellingen, werd elke stelling verrijkt met uitleg en het waarom. Alles gerelateerd aan de manier waarop ons brein werkt en hoe wij doen en denken.

Wat mij het meest ‘triggerde’ was het doorbreken van een gewoonte.
Kort samengevat: Er is een Trigger (reactiestarter) daarop volgt het Gedrag (de routine) en dat heeft een Consequentie (beloning).
Om dat te doorbreken moet je gewoonte veranderen. Een van de moeilijkste dingen die er bestaan.

De uitleg en de presentatie was helder en zonder wollige woorden te gebruiken werd de werking van ons brein en ‘oerbrein’ uitgebreid onder de loep genomen.

Wanneer je kijkt naar een ambitie (wat wil je bereiken) en de daar aan gekoppelde acties (hoe bereik je die ambities) is het belangrijk om kleine stapjes te zetten (dus kleinere doelen te stellen) en om die stapjes ook expliciet te maken. (wat doe je dan precies en wanneer moet het klaar zijn).
Daarmee werden we zelf aan het werk gezet.
Door het uitwerken van zeven stappen vanuit het probleem naar een oplossing toe werken. Een aantal deelnemers ging ook werkelijk met een eerste product naar huis en heeft op een steen de ambitie zichtbaar gemaakt.

Een prima avond die ook door de aanwezige leden hoog gewaardeerd werd.
We weten dat omdat een aantal evaluatieformulieren uitgebreid was ingevuld. Ook de suggesties voor locaties en inhoud van bijeenkomsten worden door ons meegenomen en opgepakt.