Onderneemster van de maand

Onderneemster van de maand februari: Sylvia Zorge van Huys Makelaars

Sylvia ken ik als een energieke ondernemende vrouw uit Ruinerwold.

Sinds 2002 werkt ze als zelfstandig makelaar/taxateur bij Huys Makelaars in Hoogeveen.

Samen met haar team hoopt ze een verbindende factor te zijn tussen koper en verkoper.

Wat was je belangrijkste drijfveer om met dit bedrijf te beginnen?

Toen ik 40 jaar was heb ik de keuze voor een eigen carrière gemaakt. Ik wilde in ieder geval als zelfstandig ondernemer aan de slag omdat ik dat mijn hele werkzame leven al had gedaan. In de makelaardij vond ik een nieuwe dynamische uitdaging en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad.

Wat lever je voor product/dienst?

Eigenlijk is mijn product heel divers. Natuurlijk begeleid ik de verkoop en aankoop van woningen en maak ik taxatierapporten voor financieringen. Daarnaast ben ik ook vaak vraagbaak en aanspreekpunt tijdens spannende, leuke en soms moeilijke periodes in het leven van mensen.

Welke opdracht maakt je het meest blij als ondernemer en/of als mens?

Elke opdracht waar we tevreden klanten hebben die weer een nieuwe fase van hun leven beginnen maakt mij blij. Soms zijn er minder leuke redenen dat er verhuisd moet worden maar dan is het toch fijn dat er een probleem kan worden opgelost.

Natuurlijk is een starter aan zijn of haar eerste woning helpen ook heel speciaal.

Waar wil je volgend jaar staan met je bedrijf? Wat moet daarvoor nog gebeuren?

De markt is eigenlijk in al die jaren dat ik in de makelaardij zit anders, daar moet je als ondernemer op inspelen. Het aanbod van woningen raakt op dus zie je dat de koper weer meer hulp nodig heeft. Ook zal het onderwerp duurzaamheid in ons vak een belangrijke rol gaan spelen. Om bij te blijven bij alle ontwikkelingen moet je jezelf constant blijven ontwikkelen. En dat is nu juist waarom ik dit zo’n topvak vind!

Meer informatie: www.huysmakelaars.nl

Harriet van Eldik – ten Hoopen