Verslagen

Verslag bijeenkomst 9 jan

De eerste bijeenkomst van VO de Wolden vond plaats in de Steenbergerhoeve te Zuidwolde. Mooi dat we telkens op een andere plaats in de gemeente de Wolden samenkomen.

Gastspreekster van de avond is Ineke van Gennep.
Echter, voor we meer zouden leren over Mindfulness, was er een voorstelrondje van onze nieuwe leden en gasten.

Het is mooi om te zien dat VO de Wolden een vereniging in beweging is.
Leden  die vertrekken, omdat ze andere keuzes maken, maar bijna evenveel nieuwe leden die juist het netwerk opzoeken.  Het netwerk opzoeken om mensen te leren kennen of om met elkaar uit te wisselen wat ze doen en waar de ambities liggen.

De gemeente de Wolden stikt van vrouwelijke ondernemers. Grote ondernemers met stevig verankerde bedrijven, maar ook starters en kleine ondernemers zijn te vinden in de gemeente.
Vanwege onze mooie omgeving zijn er veel ondernemingen gericht op ontspannen, reflectie en genieten van de natuur. Dan kan door wandelingen te begeleiden maar ook door Bed & Breakfasts te starten. Maar we hebben ook een meubelmaker, huiswerkbegeleider en fotografen in hetzelfde netwerk. Variatie is troef dus.
Nu nog eens proberen om het netwerk van elkaar te laten profiteren en de gunfactor wat steviger in te zetten. Dat is in elk geval wel het streven van het bestuur (waar we nog een nieuwe  lid voor zoeken).

De ‘lezing’ over mindfulness startte na de mededelingen en kennismaking met wat technische hobbels. Het eerste deel van de presentatie werd volop besproken wat Mindfullness inhoudt, waar, waarom en hoe het ontstaan is en hoe het werkt.  Een van de dingen die bij Mindfulness van belang is, is het niet hebben van een oordeel. Je moet tevreden zijn met wie je bent en hoe je bent.  Meer met je gedachten in het moment zijn en wat minder op de automatische piloot. In de keuken, tijdens het autorijden, op het werk. Vaak draaien we op routine terwijl de denkgeest bezig is met iets anders. Met verleden en toekomst.

Toch kennen we ook allemaal ervaringen van volledig aanwezig zijn; de adembenemende zonsondergang, prachtige muziek, de natuur… Onze geest is stil, we zijn één en al aandacht. We proeven de rijkdom van het moment.

 Zo kregen we tot slot een rozijntje en moesten heel bewust gaan proeven. Helemaal gefocust op zo’n klein rozijntje ben je ervan bewust hoe dit voelt in je mond. Hoe het voelt als je het stuk bijt en hoe zoet de smaak is.

Hierna gingen we met een muziekje en met een feestelijk drankje toosten op het nieuwe jaar.
Een kakelend slot werd het, met lekkere hapjes.  We kregen tips voor de invulling voor de bijeenkomsten, een tip erbij voor een locatie en er heeft zich iemand – zo goed als-  aangemeld om deel te nemen aan het bestuur. Dit gaat vast een mooi jaar worden!

Suggesties om onze vereniging levendig te houden, blijven welkom. Welke wensen heb jij?

Karin en Marian