Bijeenkomsten, Verslagen

Verslag Bloem en Ri – 12 dec

Coby Strijker ontving ons in de gezellige workshopruimte van Bloem & Ri in Ruinen.

Een hartelijk ontvangst met koffie of thee en een lekkere appelcake.

Van oorsprong is deze groepsaccommodatie een boerderij. Helaas werd hun boerenbedrijf door de mond- en klauwzeer getroffen en hiermee eindigde de boerderij en ontstond de accommodatie. In deze groepsaccommodatie kunnen maar liefst 20 personen logeren. We mochten een kijkje nemen in de slaap- en badkamers, en ook leuk waren de ontmoetingsruimtes waar mensen samen kunnen eten, drinken enz. met de hele groep. We zagen diverse spelletjes klaar staan, zoals sjoelbakken en een groot memoriespel. Gisteravond was het buiten koud en donker, maar bij de houtkachel is het er ontzettend knus. Ruimte genoeg om met jong- en oud een gezellig verblijf te hebben.

De grote zaal wordt ook verhuurd aan groepen tot 70 personen.

Ook is er een bed en breakfast gesitueerd. Dan zal Coby vast een heerlijk ontbijt regelen en dat kun je in de zomer ook heel goed buiten nuttigen.

Coby is creatief. Ze geeft ook diverse workshops. O.a. bloemschikken, vilten, glas- of aardewerk beschilderen. Na de rondleiding gingen we zelf aan de slag. Wij mochten kiezen of we wilden gaan schilderen, of iets wilden maken voor kerst. Coby had alles al klaar gelegd. Voor kerst kon je nog kiezen wat je wou maken. Heel veel kleuren waren beschikbaar, waardoor iedereen iets kon maken naar eigen smaak.

Zo waren we allemaal onder het genot van een hapje en drankje bezig om iets moois te maken. Coby kwam helpen waar nodig. Haar creativiteit is ook terug te vinden in de vele zelfgemaakte schilderijen die in de accommodatie hangen en je ziet het aan hoe alles met zorg  is ingericht.

Bedankt Coby voor je bijzondere verhaal. Niet bij de pakken neerzitten toen het boerenbestaan ophield, maar jullie zochten naar mogelijkheden. Fijn om te zien met hoeveel enthousiasme en toewijding jij je inzet voor jullie Bloem & Ri. We hebben allemaal zeer genoten van de gezellige workshop.

Marian van der Heide